voetbalzone

‘Ronaldinho was mijn jeugdidool en hij brengt nog altijd spektakel’

Gijs Freriks14 dec 2013, 09:28
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2013, 09:28
Advertentie

Thiago Alcántara liet Barcelona in de zomer achter zich om voor Bayern München te gaan spelen. De 22-jarige middenvelder was in Camp Nou niet altijd verzekerd van een basisplaats en hoopt met der Rekordmeister de prijzen aaneen te rijgen. Volgende week reist de ploeg van Josep Guardiola af naar Marokko voor het WK voor clubteams. Thiago kijkt reikhalzend uit naar dat toernooi, vooral omdat hij er Ronaldinho kan treffen.

/

Atlético Mineiro neemt als winnaar van de Copa Libertadores immers ook deel aan het WK. Bayern kan Galo pas in de finale tegenkomen. “Ik heb de titel met Barcelona in 2011 gewonnen. Ik weet, als Spanjaard die in Brazilië is opgegroeid, hoe belangrijk deze prijs voor Zuid-Amerikanen is. Dat moet die in Europa ook zijn, wij willen deze prijs. En Ronaldinho is mijn jeugdidool. Ik heb hem altijd bewonderd, dat doe ik eigenlijk nog steeds. Het was bijzonder tegen hem te spelen. Hij bracht en brengt nog altijd spektakel”, zegt Thiago.

Josep Guardiola stelde in de zomer alles in het werk om Thiago naar de Allianz-Arena te halen. “Thiago oder nichts”, zou Pep de beleidsbepalers op het hart hebben gedrukt. De viervoudig Spaans international is blij dat de miljoenentransfer doorging en hij nu bij Bayern speelt. “Ik heb nog nooit zo’n trainer meegemaakt. Hij houdt zich overal mee bezig, staat altijd klaar”, aldus Thiago. “Ik heb bovendien echt gemerkt dat deze club speciaal is. Enerzijds groot, sterk en machtig en anderzijds klein en familiair.”

De zoon van voormalig wereldkampioen Mazinho keerde onlangs terug na drie maanden blessureleed. Inmiddels heeft Thiago vijf wedstrijden in de Bundesliga achter zijn naam staan. De kans is groot dat Thiago zaterdagmiddag tegen het Hamburger SV van Bert van Marwijk in de basis staat; daar hoopt hij uiteraard zelf ook op. “Voor mij is voetbal plezier. Ik houd ervan de bal te veroveren, de perfecte pass te geven en de beste te willen zijn. Er is geen ruimte voor angst.” Bayern gaat fier aan kop in de competitie, terwijl HSV dertiende staat.

Bezig met laden …