voetbalzone

Ronaldinho wil naar Olympische Spelen

19 jun 2008, 23:41
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2008, 23:41
Advertentie
Ronaldinho wil met Brazilië meedoen aan de Olympische Spelen. De speler van Barcelona heeft dit donderdag tijdens een bezoek aan zijn eigen land gezegd. "Ik hoop dat ik op tijd fit kan zijn. Ik wil heel graag meedoen", aldus Ronaldinho.

Het is nog onduidelijk voor welke drie dispensatiespelers bondscoach Dunga zal kiezen. Brazilië had goede hoop op deelname van Kaká, maar werkgever AC Milan weigert de vedette mee te laten doen aan het olympische voetbaltoernooi in augustus.

Ronaldinho moet weg bij Barcelona en dus is het de vraag of zijn nieuwe werkgever bereid is om de Braziliaan in de voorbereiding op het nieuwe seizoen te missen. Het afgelopen seizoen presteerde hij ondermaats, terwijl hem een onprofessionele instelling werd verweten. Dat laatste zou de meeste clubs sowieso doen twijfelen.

Elke deelnemende ploeg mag drie dispensatiespelers meenemen van 23 jaar of ouder. Naar verluidt zijn Juan (AS Roma) en Robinho (Real Madrid) de andere kandidaten om in Peking van de partij te zijn. Het is alleen nog onduidelijk of hun respectievelijke werkgevers bereid zijn om hun spelers tijdens de voorbereiding af te staan.
Bezig met laden …