voetbalzone

Ronaldinho wint Gouden Bal en gaat transfervrij 2014 in

Erik van Dam31 dec 2013, 14:46
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2013, 14:46
Advertentie

Ronaldinho is uitgeroepen tot de Beste Speler van Zuid-Amerika in het jaar 2013. De Braziliaanse baltovenaar kwam dit jaar uit voor Atlético Mineiro en won met die club de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Daarnaast nam hij met zijn team deel aan het WK voor clubs in Marokko, waarbij Atlético Mineiro al na één wedstrijd werd uitgeschakeld.

/

De prijs voor Beste Speler van Zuid-Amerika werd in 1971 in het leven geroepen door El Mundo uit Venezuela; in 1986 nam El País de verkiezing over. Grote namen als Diego Maradona (twee keer), Juan Sebastián Verón (twee keer) en Pelé mochten de prestigieuze award al eens in ontvangst nemen en nu valt Ronaldinho de eer voor de eerste keer te beurt.

Hij volgt Neymar op, die in 2011 en 2012 werd uitgeroepen tot Beste Speler in Zuid-Amerika. De award is nog eens extra reclame voor Dinho, want zijn contract bij Atlético Mineiro loopt dinsdag af. Een nieuw contract heeft hij nog niet getekend en dus is de Braziliaan in principe transfervrij, woensdag. Hij is al meermaals in verband gebracht met een terugkeer naar Europa; vooral Besiktas werd geregeld genoemd.

Bezig met laden …