voetbalzone

Ronaldo aangepakt om Eredivisie-uitspraak: ‘Hij heeft te veel shisha gerookt’

Jonathan van Haaster19 jul 2023, 22:13
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 22:13
Advertentie

Cristiano Ronaldo maakte begin deze week headlines, door onder meer te stellen dat de Saudi Pro League 'veel beter is dan de Major League Soccer'. Daarnaast stelde Ronaldo onder meer dat de Saudische competitie 'binnen een jaar' beter zal zijn dan de Eredivisie en Turkse Süper Lig. Die uitspraken zijn niet bij iedereen in de Verenigde Staten goed gevallen. Oud-speler Michael Lahoud noemt de uitspraken van Ronaldo 'belachelijk', zo laat hij weten bij CBS Sports.

Ronaldo arriveerde afgelopen winter in Saudi-Arabië en ziet hoe clubs uit dat land deze zomer de ene na de andere ster presenteren. "Ik ben nu 38 jaar oud en het voetbal in Europa heeft een hoop kwaliteit ingeleverd", vertelde hij dinsdag in het Portugese Faro, waar hij met Al-Nassr op trainingskamp is. "Alleen de Premier League springt er nog bovenuit. Die competitie ligt echt een straatlengte voor op de andere competities in Europa." Ronaldo voorspelde daarnaast dat de Saudi Pro League binnen een jaar beter zal zijn dan de Eredivisie en de Turkse Süper Lig. Ook de MLS is niet te vergelijken met de Saudi Pro League, vindt Ronaldo. "De Saudische competitie is veel beter dan de Amerikaanse."

Lahoud, die zijn hele leven voor Amerikaanse ploegen speelde, is het bepaald niet eens met de uitspraken van de Portugese superster. "Ronaldo heeft veel te veel shisha gerookt", laat de voormalig middenvelder uit Sierra Leone weten. "Het is een belachelijk statement om te zeggen dat de Saudi Pro League binnen een jaar beter zal zijn dan die competities", doelt hij op de Eredivisie en Süper Lig. "Zijn uitspraken komen net na de presentatie van Lionel Messi (bij Inter Miami, red.). Net wanneer Messi uitspreekt om het spel dichter bij Noord-Amerika te brengen met het oog op het WK 2026, krijgen we dit te horen van Ronaldo. Het gaat allemaal om Messi en om relevant blijven. En wat hij zei over de Serie A, nadat hij voor Juventus heeft gespeeld... Hij heeft daar een puinhoop achtergelaten."

Ronaldo verliet Real Madrid in de zomer van 2018 voor Juventus. "Toen ik bij Juventus kwam, was de Serie A dood. Nadat ik tekende, kwam er nieuw leven in. Waar Cristiano naartoe gaat, genereert hij interesse", liet Ronaldo deze week optekenen. Juventus heeft na een jarenlange dominantie de laatste jaren een pas op de plaats moeten maken. Naast Ronaldo spelen inmiddels vele andere wereldsterren in de Saudi Pro League. Onder meer Karim Benzema, N'Golo Kanté, Rúben Neves en Kalidou Koulibaly zijn inmiddels in het Midden-Oosten neergestreken, terwijl spelers als Riyad Mahrez, Jordan Henderson en Alex Telles snel zullen volgen.

Bezig met laden …