voetbalzone

Ronaldo baalt van eliminatie door buurman Spanje: 'Onverdiend'

Daniel Cabot Kerkdijk28 jun 2012, 00:20
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2012, 00:20
Advertentie

Cristiano Ronaldo vormde woensdagavond het grootste gevaar van Portugal, maar kon niet voorkomen dat Spanje zich voor de finale van het EK in Polen en Oekraïne plaatste. Het team van Vicente del Bosque nam de strafschoppen beter (2-4) en zorgde ervoor dat de aanvaller niet in staat was om de vijfde strafschop te nemen. "Wat onverdiend", zei Ronaldo op basis van de televisiebeelden meteen na de rake strafschop van Cesc Fàbregas.

/

"Spanje had meer geluk, ik wil ze feliciteren", zei Ronaldo, toen hij eenmaal gedoucht had. "We mogen met recht trots zijn op onze wedstrijd. Bij een strafschoppenserie komt altijd geluk kijken. Spanje heeft gedurende de wedstrijd twee goede wissels toegepast, Jesús Navas en Pedro. Ze waren heel fris. Spanje heeft kansen gehad, maar ook niet al te veel. Het was een mooi duel met een gelukkige winnaar."

"Ik zou de vijfde strafschop nemen, maar we misten er twee. De bondscoach vroeg mij of ik de vijfde wilde nemen en ik zei 'ja'. Soms neem ik de eerste, tweede of derde. Nu ging ik akkoord met de vijfde strafschop." De Portugese bondscoach Paulo Bento vond dat zijn team in de reguliere speeltijd van de halve finale tegen Spanje de overwinning had moeten claimen. "We waren in de eerste negentig minuten de betere ploeg'', sprak de verliezende keuzeheer. ''Maar we hebben onze kansen niet benut. In de verlenging was Spanje sterker, maar in de reguliere speeltijd hadden we kunnen winnen.''

Dat zijn team in de strafschoppenserie ten onder ging, deed pijn bij de Portugees. "Als ik de wijze waarop we moesten verliezen, mocht kiezen, dan had ik zeker niet voor een penaltyserie gekozen", verklaarde Bento. "Maar goed, er moet toch een team verliezen. Spanje is een geweldige ploeg.''

Nélson Oliveira, die als invaller het verschil niet wist te maken, was ook erg teleurgesteld over de nederlaag. "We zijn uiteraard verdrietig, want we hadden zo gehoopt de eindstrijd te bereiken. Maar aan de andere kant kunnen we het toernooi met opgeheven hoofd verlaten."

Bezig met laden …