Ronaldo bereikt grens van 400 goals bij zege op dapper Celta

Bart Kruyt06 jan 2014, 19:52
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2014, 19:52

Real Madrid heeft de achterstand op Barcelona en Atlético Madrid weer teruggebracht tot vijf punten. De ploeg van Carlo Ancelotti had het zeker niet gemakkelijk met Celta de Vigo, maar won dankzij goals van Karim Benzema en Cristiano Ronaldo (2x) wel: 3-0. Ronaldo staat nu op 400 doelpunten in zijn carrière en is Diego Costa weer voorbij als topscorer van de Primera División. Real speelt aankomend weekend uit tegen Espanyol; Barcelona gaat dan op bezoek bij Atlético.

/

Celta de Vigo gaat zich voorbereiden op het thuisduel met Valencia en doet dat met het gevoel dat er maandag meer te halen was geweest tegen Real. De bezoekers verstopten zich zeker niet in het Santiago Bernabéu en kregen in de eerste helft de twee beste kansen om op voorsprong te komen, waarvan de eerste al in de zesde minuut. Charles stond tot verbazing van de Real-verdedigers niet buitenspel en ging alleen op Diego López af, maar de keeper redde fantastisch en voorkwam een vroege openingstreffer. De tweede grote kans voor Celta kwam op naam van Borja Oubina, die bij een hoekschop niet goed in de gaten werd gehouden, maar er niet in slaagde om binnen te koppen.

Een van richting veranderd schot van de uitblinkende Barcelona-huurling Rafinha ging hierna nog net naast, waardoor Real niet mocht mopperen over de 0-0 tussenstand bij rust. De supporters van de thuisploeg trakteerden de spelers op een voorzichtig fluitconcert, hoewel Real ook wel mogelijkheden om tot scoren te komen had gekregen. David Costas en Gustavo Cabral voorkwamen dat Benzema en Ronaldo succesvol waren, terwijl een schot van Luka Modric net over ging. Gareth Bale zag het allemaal vanaf de zijkant gebeuren: de topaankoop van Real is inmiddels weer fit, maar kon nog geen volledige wedstrijd spelen en begon daarom op de bank.

/

Bale kwam een klein halfuur voor tijd in de ploeg voor Ángel Di María. Dit gebeurde in een fase waarin Real op zoek was naar de openingstreffer: de thuisploeg gaf in de tweede helft meer druk naar voren en dat resulteerde in mogelijkheden voor Isco (zwak schot uit de draai) en invaller Jesé Rodríguez (inzet niet ver genoeg in de hoek). De beste kans was echter toch weer voor Celta, dat kort na de invalbeurt van Bale op voorsprong had moeten komen via Charles. De Braziliaan ontsnapte opnieuw aan de buitenspelval en kon de bal over de uitkomende Diego López wippen, maar zijn inzet rolde naast.

Dat werd een misser met vervelende gevolgen voor de gasten. Kort na de kans van Charles kwam Real namelijk op voorsprong, dankzij een intikker van Benzema. Jesé was echter de man die geknuffeld en bejubeld werd: de aanvaller behield in het strafschopgebied het overzicht en legde de bal klaar voor Benzema, die alleen maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten. Celta gaf de moed hierna nog niet op en Nolito werd nog gevaarlijk met een vrije trap, maar zijn inzet ging net over het doel van Diego López. Aan de overkant maakte Ronaldo er acht minuten voor tijd op aangeven van Dani Carvajal 2-0 van en in blessuretijd verzorgde CR7 ook het slotakkoord. De aanvaller staat nu op twintig competitietreffers in dit seizoen, een meer dan Diego Costa, en 400 doelpunten in zijn gehele loopbaan.