voetbalzone

Ronaldo bereikt mooie mijlpalen bij eerste competitiezege Real

Bart Kruyt02 sep 2012, 21:38
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2012, 21:38
Advertentie

Cristiano Ronaldo scoorde niet in de eerste twee competitiewedstrijden van dit seizoen, iets ongewoons voor de scherpschutter, maar na zondagavond is de Portugees van de gehate nul af. Ronaldo scoorde twee keer in de thuiswedstrijd tegen Granada en daarmee had hij een groot aandeel in de simpele 3-0 overwinning. Zijn tweede treffer betekende zijn 150ste in dienst van Real, terwijl hij pas 149 officiële wedstrijden voor de Koninklijke speelde. Real heeft na een gelijkspel tegen Valencia en een nederlaag bij Getafe de eerste zege van het nieuwe seizoen binnen.

/

Overigens was niet alleen het tweede doelpunt, maar ook het eerste doelpunt van Ronaldo goed voor een mijlpaal. De aanvaller opende na een klein halfuur spelen de score met zijn tweehonderdste competitiedoelpunt: drie maakte hij er voor Sporting Portugal, 84 voor Manchester United en 113 voor Real. Het werd zodoende een mooie dag voor Ronaldo, die zag dat Luka Modric in de basis debuteerde. Met de zomeraankoop in het veld speelde Real in de eerste helft in een laag tempo, maar de landskampioen kwam nooit in de problemen.

Het eerste schot van Ronaldo dat dit seizoen op doel ging (tegen Valencia schoot hij geen enkele keer tussen de palen) leverde direct de 1-0 op. Tono rekende op een voorzet, maar de inzet van Ronaldo uit een lastige hoek werd nog van richting veranderd, waardoor de bal door de benen van de keeper ging en in het net belandde. Karim Benzema en Ronaldo kregen vervolgens nog mogelijkheden op een tweede treffer, maar die zou pas in de tweede helft vallen.

/

Opnieuw was Ronaldo de man die zich liet bejubelen. De aanvaller zag zijn eerste inzet gepakt worden door Tono, maar de doelman kon niet voorkomen dat de rebound alsnog een treffer opleverde. Kort hierna kreeg Borja Gomez van Granada zijn tweede gele kaart en daardoor kon Real de thuiswedstrijd zeer gemakkelijk uitspelen. Ronaldo liet zich licht geblesseerd vervangen en met Gonzalo Higuaín als vervanger ging Real nog op zoek naar meer goals, al wilde het zich daar niet maximaal voor inspannen. Higuaín maakte er nog 3-0 van, al had zijn goal niet goedgekeurd mogen worden, omdat aangever Karim Benzema buitenspel stond.

Bezig met laden …