Ronaldo completeert spectaculaire ontsnapping van Real in Valencia

Daniel Cabot Kerkdijk05 okt 2013, 21:56
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2013, 21:56

Real Madrid heeft zaterdagavond op spectaculaire wijze drie punten verzameld. Het team van Carlo Ancelotti kwam tegen Levante tot tweemaal toe op achterstand, leek met een 2-1 nederlaag naar huis te moeten, maar trok in de slotminuten alsnog aan het langste eind. Álvaro Morata verzorgde de gelijkmaker en diep in de extra tijd hielp Cristiano Ronaldo zijn team aan drie belangrijke punten: 2-3. Door de overwinning laat Real de achterstand op Barcelona en Atlético Madrid niet verder oplopen.

/

De eerste helft in Valencia was allesbehalve aantrekkelijk. De toeschouwers in het Ciutat de Valencia zagen hoe de spelers er niet in slaagden om de wedstrijd op gang te krijgen. Ancelotti moest lijdzaam toezien hoe zijn ploeg verre van creatief was. Pas in de slotminuten leek het scorebord in beweging te komen. De eerste poging van Luka Modric werd geblokkeerd en de rebound van de Kroaat miste daarna precisie. Baba Diawara had op slag van rust ook de openingstreffer op zijn voet. De ziedende inzet van de Senegalees werd gekeerd door Diego López.

In de eerste minuten na rust maakte Real Madrid een slaperige indruk. López moest in actie komen op een poging van Pape Diop, terwijl een kopbal van Héctor Rodas over het doel van de bezoekers ging. Het antwoord van Real Madrid mocht er zijn: een inzet met links van Cristiano Ronaldo ging tegen de buitenkant van de paal. Na een klein uur spelen nam Levante de leiding na een goed uitgevoerde counter. Op aangeven van Jordi Xumetra zette Diawara de thuisploeg op 1-0 en was hij daarmee de eerste Senegalees ooit die een doelpunt tegen los Merengues heeft gemaakt.

Het team van Ancelotti had een half uur om de schade te herstellen, maar kwam na twee minuten al op gelijke hoogte. Na een hoekschop van Ángel Di Maria was Sergio Ramos sneller dan Xumetra en kon Keylor Navas het leer uit zijn doel halen: 1-1. Levante werd onder druk gezet, Jesé Rodriguez en Álvaro Morata werden binnen de lijnen gebracht, maar het leverde aanvankelijk niets op. Vijf minuten voor tijd sloeg Levante zelfs opnieuw toe, via Nabil El Zhar: 2-1. Real Madrid trok het duel alsnog naar zich toe. Na voorbereidend werk van Jesé en Raphaël Varane tekende Morata voor de gelijkmaker en diep in de extra tijd completeerde Ronaldo de spectaculaire ontsnapping: 2-3.