voetbalzone

Ronaldo: ‘Daar kon ik vijf keer meer verdienen dan bij Juventus of Real’

Chris Meijer29 okt 2018, 14:08
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2018, 14:08
Advertentie

Na negen jaar kwam er afgelopen zomer een einde aan huwelijk tussen Cristiano Ronaldo en Real Madrid. De Portugese aanvaller verruilde de Koninklijke voor een dienstverband bij Juventus. In gesprek met France Football geeft hij te kennen dat zijn vertrek vooral te maken had met de houding van voorzitter Florentino Pérez.

“Ik voelde binnen de club dat ze me op een andere manier beschouwden dan voorheen, vooral bij de president. In de eerste vier of vijf jaar bij Real Madrid had ik het gevoel dat ik ‘Cristiano Ronaldo’ was. Op gegeven zag ik in zijn ogen dat hij er anders over dacht, ze vonden me niet meer onmisbaar bij Real. Daardoor begon ik over een vertrek na te denken. Soms hoor ik in de media dat ik om een vertrek bij Real gevraagd heb, dat is gedeeltelijk waar”, zegt Ronaldo.

“De waarheid is dat ik het idee had dat de president me niet meer wilde houden. Als het allemaal om geld had gedraaid, was ik wel naar China vertrokken. Daar kon ik vijf keer meer verdienen dan bij Juventus of Real Madrid”, vervolgt de Portugese aanvaller. “Ik ben niet voor het geld naar Juventus gegaan. Hier verdien ik hetzelfde als bij Real, misschien zelfs minder. Het verschil is dat Juventus me écht wilde hebben, dat hebben ze verteld en laten zien.”

“Pérez heeft onze relatie altijd puur zakelijk gezien. Wat hij me vertelde, kwam nooit vanuit zijn hart”, aldus Ronaldo, wiens besluit om te vertrekken niets te maken had met het vertrek van Zinédine Zidane. “Op de een of andere manier kreeg ik er wel een beter gevoel van, omdat het mijn gedachten over de situatie bij de club bevestigde.”

Ronaldo raakte onlangs betrokken in een verkrachtingszaak en betreurt de beschuldigingen, die hij ontkent. “Dit verhaal heeft invloed op mijn leven, natuurlijk. Stel je eens voor wat er gebeurt als iemand je beschuldigt van verkrachting. Ik weet wie ik ben en wat ik gedaan heb, de waarheid zal op een dag boven water komen. Ik heb het mijn partner uitgelegd. Mijn zoon Cristiano junior is nog te jong om het te begrijpen. Het is het ergst voor mijn moeder en zussen, dit maakt hen boos. Het is de eerste keer dat ik ze in deze staat zie.”

Bezig met laden …