‘Ronaldo en consorten versperren Ibrahimovic de weg naar het WK’

Thijs Post18 nov 2013, 23:00
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2013, 23:00

Cristiano Ronaldo of Zlatan Ibrahimovic. Een van deze twee supersterren zal in de zomer van 2014 niet actief zijn op het WK in Brazilië. In de play-offs voor een entreebewijs neemt Portugal het namelijk op tegen Zweden. De Portugezen wonnen in eigen huis met 1-0 van de Zweden en dus hebben de Zuid-Europeanen momenteel de beste papieren. Dat vinden jullie, de bezoekers van Voetbalzone, ook.

/

Wij vroegen jullie namelijk om antwoord te geven op de vraag ‘Wie bereikt het WK in Brazilië?’ met als antwoordmogelijkheden ‘Portugal’ en ‘Zweden’. Meer dan vijfduizend bezoekers vulden een van de stemhokjes van de poll in. Het grootste deel van de stemmers, 58 procent, denkt dat het door Paulo Bento geleide Portugal zich plaatst voor het WK.

De rest van de stemmers, 42 procent, rekent op een kunststukje van Ibrahimovic en consorten. Zij hebben namelijk aangegeven dat Zweden het ticket voor het WK pakt. In de eerste wedstrijd was Portugal, zeker in de tweede helft, de betere ploeg. Pas negen minuten voor tijd maakte Ronaldo het enige doelpunt van de wedstrijd. Dinsdag komen de landenploegen in het Zweedse Solna opnieuw tegen elkaar in actie.