voetbalzone

Ronaldo gebruikt mondstuk voor meer spierkracht

Daniel Cabot Kerkdijk31 mrt 2010, 15:51
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2010, 15:51
Advertentie

Cristiano Ronaldo doet er alles aan om zijn sportieve prestaties te verbeteren. De aanvaller van Real Madrid beschikt namelijk over een nieuw 'geheim high-tech wapen', zo meldt de Spaanse sportkrant Marca. Toen de Portugees afgelopen weekende een vrije trap tegen Atlético Madrid (3-2) slecht op doel mikte, kwam er uit de mond van Ronaldo plots een mondstuk tevoorschijn.

/

Volgens Marca moet het speciaal voor hem gefabriceerde mondstuk niet alleen de spierwitte tanden van de Portugees beschermen, het zou ook voor een betere positie van het kaakbeen zorgen. Dat is bevordelijk voor de toename van spierkracht en afname van blessureleed. De prijs van het mondstuk, honderd euro, betekent voor Ronaldo, die dertien miljoen euro per jaar verdient, een kleine investering.

Diverse spelers van AC Milan zijn ook fervente gebruikers van het mondstuk. Dat geldt ook voor andere sporters uit Japan en de Verenigde Staten. Door blessures kwam de oud-speler van Sporting Portugal en Manchester United dit seizoen maar tot twintig competitieduels. Daarin maakte hij wel zeventien doelpunten.

Bezig met laden …