voetbalzone

‘Ronaldo heeft een speciaal schot, maar ik maak me geen zorgen’

Daniel Cabot Kerkdijk01 okt 2013, 11:50
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2013, 11:50
Advertentie

FC Kopenhagen speelt woensdagavond zijn tweede Champions League-wedstrijd van het seizoen. In de ouverture tegen Juventus sleepte de club uit Denemarken een 1-1 gelijkspel uit het vuur. De puntendeling had FC Kopenhagen vooral te danken aan Johan Wiland. De 32-jarige doelman liet zich slechts eenmaal passeren, tot ergenis van de spelers van Juventus.

/

Wiland keepte mogelijk zijn beste wedstrijd in het tricot van FC Kopenhagen. “Ik heb nog nooit zo veel reddingen in een wedstrijd moeten verrichten”, erkent de routinier. Woensdag zal Wiland ongetwijfeld wederom bergen werk moeten verzetten, in het uitduel met Real Madrid. Onder meer Cristiano Ronaldo vormt een serieuze bedreiging. “Een geweldige voetballer, zonder twijfel. Hij heeft een speciaal schot, maar ik maak me geen zorgen. Ik ben niet bezig met een speciale voorbereiding of iets dergelijks.”

“Ik bereid me voor zoals ik altijd doe”, claimt Wiland. “We moeten hetzelfde niveau bereiken als tegen Juventus. Die wedstrijd geeft ons veel vertrouwen.” In eigen land gaat het een stuk minder meer FC Kopenhagen. Na tien duels staat de teller slechts op twee zeges en houdt men op de ranglijst alleen hekkensluiter FC Nordsjælland onder zich.

Bezig met laden …