voetbalzone

‘Ronaldo heeft geen EK of WK nodig om bij de besten aller tijden te horen’

Peter Nusselder03 mei 2012, 09:20
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2012, 09:20
Advertentie

Cristiano Ronaldo verzekerde zich woensdag met zijn club Real Madrid van de landstitel in Spanje, en alhoewel er nog twee wedstrijden gespeeld moeten worden in de Primera División kan de Portugese aanvaller zich toch alvast gaan opmaken voor het EK in Polen en Oekraïne van komende zomer.

/

De sterspeler van de Koninklijke heeft bij de nationale ploeg doorgaans meer moeite om uit te blinken dan in Madrid, maar volgens bondscoach Paulo Bento doet dat niets af aan de prestaties van de topscorer. “Hij speelt al sinds 2004 in het Portugees elftal en natuurlijk zien we graag dat hij daarmee een groot toernooi zou winnen”, laat Bento donderdag weten in de Portugese media.

“Maar hij heeft het niet nodig om een EK of WK te winnen om aan te tonen hoe goed hij is en om bij de beste voetballers aller tijden te horen”, vindt de keuzeheer. “Iedereen zou ook zeggen dat Diego Maradona tot dat rijtje behoort, ook als hij in 1986 geen wereldkampioen zou zijn geworden met Argentinië. En het is onzin om te denken dat één speler alle problemen van een team kan oplossen”, aldus Bento.

Bezig met laden …