voetbalzone

‘Ronaldo heeft het gered, dus waarom zou het Powell niet lukken?’

Peter Nusselder14 jun 2012, 09:27
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2012, 09:27
Advertentie

Manchester United heeft zich verzekerd van de komst van Nick Powell, de aanvallende middenvelder van Crewe Alexandra. De achttienjarige voetballer wordt in eigen land vergeleken met Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard, maar de technisch directeur van zijn huidige werkgever denkt dat Powell bij the Mancunians een voorbeeld kan gaan nemen aan Cristiano Ronaldo.

/

De Portugees, die tegenwoordig uitkomt voor Real Madrid, maakte op jonge leeftijd de overstap van Sporting Portugal naar Man United. Powell promoveerde afgelopen seizoen met Crewe van de League One, het derde Engelse niveau, naar de Championship. “Vanuit onze competitie naar de Premier League, maar Sir Alex Ferguson zei dat hij de uitdaging aan moest gaan”, vertelt Dario Gradi aan de BBC.

“Hij liet Ronaldo ook de uitdaging aangaan toen die als jonge jongen aangetrokken werd, en Ronaldo heeft het gered, dus waarom zou het Powell niet lukken?”, vraagt de beleidsbepaler van Crewe zich hardop af. Gradi denkt dat Powell niet minder is dan Alex Oxlade-Chamberlain, de Engels international van Arsenal. “Die is maar een jaar ouder ongeveer, en die is waarschijnlijk niet getalenteerder”, aldus de technisch directeur van Crewe.

Bezig met laden …