voetbalzone

'Ronaldo heeft uitstekend gespeeld en ik weet dat hij zondag scoort'

Erik van Dam16 jun 2012, 09:45
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2012, 09:45
Advertentie

Cristiano Ronaldo heeft in de eerste twee duels van Portugal op het EK nog geen onuitwisbare indruk achter gelaten. CR7 kreeg een paar scoringskansen tegen Duitsland en Denemarken, maar staat nog droog en heeft het vizier nu gericht op zondag. Dan is Oranje de opponent en moet de superster zich laten gelden. Rui Patricio denkt dat het wel goed komt met zijn landgenoot. De doelman voorspelt ook een doelpunt van Ronaldo.

/

“Cristiano speelt altijd goed”, countert Rui Patricio de kritiek op Ronaldo. “Het gaat misschien niet altijd vlekkeloos bij het afronden, maar alleen zij die echt spelen missen kansen. Cristiano heeft uitstekend gespeeld tot nu toe, keihard zijn best gedaan en ik weet zeker dat hij zondag zal scoren”, aldus de doelman. In de laatste vijf interlands die Ronaldo speelde scoorde hij niet; tegen Polen (75 minuten), Macedonië (72), Turkije (90), Duitsland (90) en Denemarken (90).

Portugal is in het verleden nogal eens een angstgegner gebleken voor Oranje en Rui Patricio hoopt dat zijn land ook nu weer aan het langste eind trekt. “We moeten de wedstrijd hetzelfde benaderen als de voorgaande twee. Alles geven, agressief zijn en geloven dat we Nederland kunnen verslaan. Ze hebben een heel sterk team, met uitstekende spelers en geweldige spitsen. Maar wij willen naar de kwartfinale, dat is ons doel.”

Bezig met laden …