voetbalzone

‘Ronaldo hoeft WK niet te winnen om een van beste spelers te zijn’

Gijs Freriks28 okt 2013, 17:20
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2013, 17:20
Advertentie

Cristiano Ronaldo ontbreekt volgend jaar zomer mogelijk op het WK in Brazilië. De steraanvaller van Real Madrid moet met Portugal in de play-offs zien af te rekenen met Zweden om het mondiale eindtoernooi te kunnen bereiken. CR7 is gebrand op internationaal succes, want hij heeft nog niet echt kunnen schitteren op landentoernooien.

/

In 2004 verloren de Portugezen de EK-finale van Griekenland, in 2006 eindigde A Seleçcão als vierde en ook in 2008 en 2010 maakte men weinig indruk. Op het EK in Polen en Oekraïne strandden de Zuid-Europeanen in de halve finale, maar Ronaldo werd wel met vijf doelpunten gedeeld topscorer. “Ik geloof niet dat hij een toernooi moet winnen om te boek te blijven staan als één van de beste spelers in de voetbalgeschiedenis”, zegt Paulo Bento in de Portugese media.

De bondscoach van Portugal roemt de aanvoerder van zijn ploeg en vergelijkt hem met Eusébio. “Zij zullen de geschiedenis ingaan als twee van de beste spelers van het Portugese voetbal. Eusébio is ook nooit wereld- of Europees kampioen geworden en Ronaldo is eveneens een weergaloze speler. Hij heeft veel ervaring bij de nationale ploeg, neemt een leidersrol op zich en wordt steeds volwassener”, aldus Bento.

Bezig met laden …