voetbalzone

Ronaldo houdt belofte en blijft voetballen in nieuw kalenderjaar

Bart Kruyt03 dec 2010, 07:04
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2010, 07:04
Advertentie

Hij had het eerder dit seizoen al aangekondigd, maar door meerdere blessures was het nog maar de vraag of hij zijn belofte zou houden. Ronaldo stelt de fans van Corinthians echter niet teleur: hij gaat nog één jaar langer door, voordat hij zijn loopbaan zal beëindigen. De Braziliaanse spits zal zijn contract, dat tot het einde van 2011 doorloopt, uitdienen.

/

De inmiddels 34-jarige Ronaldo maakte dit nieuws al in oktober bekend, maar omdat hij de laatste tijd weer last had van wat pijntjes, was het nog maar de vraag of de spits zijn contract echt zou gaan uitdienen. Ronaldo speelde dit seizoen slechts tien competitiewedstrijden, waarin hij toch zes keer scoorde, en blijft ook in 2011 op de Braziliaanse velden actief.

De imposante loopbaan van de 97-voudig international is zodoende nog niet voorbij. Ronaldo kwam via Cruzeiro in 1994 terecht bij PSV en vertrok na 45 competitieduels en 42 doelpunten naar Barcelona. Via Internazionale, Real Madrid en AC Milan keerde hij uiteindelijk naar Corinthians, waar hij er nu twee jaar heeft opzitten. Na dertig competitieduels staat de teller op achttien treffers.

Bezig met laden …