voetbalzone

‘Ronaldo is net Michael Jordan, die op één avond 50 punten scoorde’

Erik van Dam24 sep 2014, 07:50
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2014, 07:50
Advertentie

Elche had dinsdagavond maar heel even een voorsprong in handen in Santiago Bernabéu. Pedro Mosquera ging naar de grond nadat Cristiano Ronaldo hem per ongeluk tussen zijn benen schopte bij het uitverdedigen: Edu Albácar zette de middenmoter vervolgens op 0-1 vanaf de penaltystip. Daarna zorgden Gareth Bale en Ronaldo er met vijf doelpunten voor dat Real Madrid ‘gewoon’ riant won.

voetbalzone

Elche-trainer Fran Escriba was onder de indruk van de dadendrang van Ronaldo, die zijn seizoenstotaal opvoerde naar negen doelpunten uit vier duels. “Hij is een speler van de buitencategorie, die een ongelooflijk scorend vermogen heeft. Hij is net als Michael Jordan vroeger was, die scoorde avond na avond 50 punten per wedstrijd. Daar bovenop kreeg Ronaldo nog eens twee penalty’s: hij heeft gewoon niemands hulp nodig.”

Ronaldo zelf bleef na de 5-1 zege in Madrid bescheiden over zijn optreden. “Vier doelpunten maken is heel moeilijk, ik ben mijn teamgenoten dankbaar dat ze mij in stelling brachten. Ik heb het twee of drie keer eerder mogen meemaken en ben blij dat ik mijn teamgenoten om me heen heb. Deze wedstrijdbal gaat naar mijn zoon”, zei hij.

Bezig met laden …