voetbalzone

'Ronaldo is niet geweldig in de kleine ruimte tegenover twee stoppers'

Matthijs van Laar19 nov 2015, 16:55
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2015, 16:55
Advertentie
voetbalzone

Bernd Schuster adviseert collega Rafael Benítez om Cristiano Ronaldo tegen Barcelona niet als spits te gebruiken. De Duitser, die in het seizoen 2007/08 heel even aan het roer stond bij los Blancos, vindt dat daarmee de angel uit het spel van Real Madrid wordt gehaald.

“Met Cristiano alleen voorin is het lastig. Als hij als nummer negen speelt, is het voor de tegenstander veel eenvoudiger om hem te verdedigen”, stelt Schuster in gesprek met AS. “Hij krijgt veel minder ruimte en die heeft hij wel nodig. In de kleine ruimte is hij niet geweldig. Dat is de laatste weken vaak het geval geweest. Cristiano staat alleen tegen twee stoppers, zonder enige steun.”

Bij de tegenpartij zullen alle ogen waarschijnlijk gericht zijn op Neymar. De Braziliaan heeft zich bij absentie van de geblesseerde Lionel Messi ontpopt tot smaakmaker van Barcelona. “Hij heeft het team bij de hand genomen, maar Messi is nog steeds de allerbeste”, vindt Schuster. “Neymar heeft aangetoond dat hij wedstrijden voor de club kan winnen. Messi is echter niet te vervangen.”

Bezig met laden …