Ronaldo kan ook op snelheid doelpunten maken

20 apr 2009, 08:07
Laatst bijgewerkt: 20 apr 2009, 08:07
Ronaldo wordt langzaam aan weer de voetballer die Europa een decennium geleden liet watertanden. De aanvaller van Corinthians had zondag een belangrijk aandeel in de 2-0 zege op São Paulo. Door het resultaat in de return van de halve finale van het lokale staatskampioenschap Paulistão, de heenwedstrijd was reeds met 2-1 gewonnen, plaatst Corinthians zich voor de eindstrijd van de opwarmer van het nieuwe seizoen.

Tien minuten na rust toonde de oud-speler van onder meer PSV zijn klasse door op rechts te ontsnappen en op de paal te mikken. De rebound werd goed benut door zijn ploeggenoot Douglas. Twee minuten later liet Ronaldo voor het eerst na zijn rentree zien dat hij ook op snelheid doelpunten kan maken. Hij was over een afstand van dertig meter sneller dan zijn bewaker en werkte het leer over de doelwachter.

De eerdere vijf doelpunten van O Fenomeno waren allemaal na een individuele actie in het strafschopgebied geweest. In de finale neemt Corinthians het op tegen Santos, dat zaterdag met 2-1 te sterk was voor Palmeiras. In het heenduel had Santos reeds met identieke cijfers gewonnen. De Braziliaanse Série A duurt van 3 mei 2009 tot 6 december 2009. São Paulo is dit kalenderjaar de titelverdediger.