voetbalzone

‘Ronaldo komt van een andere planeet en is nog altijd erg jong’

Gijs Freriks07 sep 2013, 16:00
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2013, 16:00
Advertentie
/

Cristiano Ronaldo heeft de titel van topscorer aller tijden van Portugal binnen handbereik. De aanvaller maakte vrijdagavond in de kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland (2-4) een hattrick en staat nu op 43 doelpunten, vier minder dan recordhouder Pauleta. Het is dan ook een kwestie van tijd voordat de aanvoerder van A Seleçcão de ranglijst van de topscorers van zijn land gaat aanvoeren.

De sterspeler van Real Madrid maakte zijn eerste hattrick voor zijn land. “Dit is iets historisch”, erkent CR7 dan ook. “Op clubniveau heb ik dat al geflikt, maar in interlands was het mij nog nooit gelukt. Ik ben blij, want dit is erg speciaal. En ik ben dichter bij het record van Pauleta gekomen, al is dat niet mijn doel. Ik ben ook trots dat ik Eusébio, een van de grootste spelers voor Portugal ooit, ben gepasseerd. Ik zal het record met trots gaan dragen.”

Ronaldo voorkwam een afgang van Portugal in Belfast, want het thuisland kwam vlak na rust zelfs op een 2-1 voorsprong. Ronaldo bezorgde zijn team alsnog het volle pond en bondscoach Paulo Bento was onder de indruk. “Ronaldo komt van een andere planeet. Hij is al de op één na beste topscorer in de historie van Portugal en dat is bizar, want hij is nog altijd erg jong”, zei de keuzeheer over de topspeler.

Bezig met laden …