Ronaldo loodst United voorbij Fulham

03 dec 2007, 22:06
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2007, 22:06
Manchester United heeft de achterstand op lijstaanvoerder Arsenal enigszins kunnen verkleinen. De regerend landskampioen toonde zich op Old Trafford met 2-0 de meerdere over Fulham. Portugees international Cristiano Ronaldo tekende voor beide United-doelpunten.

Binnen tien minuten bediende het elftal van Sir Alex Ferguson zich van een voorsprong tegen de nummer veertien uit het Premiership. Ronaldo volleyde de bal, waar knullig Fulham-wegwerken aan voorafging, achter Antti Niemi na een doorkopbal van Nemanja Vidic.

Ook na rust vertolkte de Zuid-Europeaan een waardevolle rol voor zijn ploeg door de tussenstand een ruimer aanzien te geven. In de 58e minuut reikte hij, na een voorzet aan de linkerkant, boven voormalig Vitesse-verdediger Dejan Stefanovic uit en knikte de 2-0 binnen.

Fulham was daarna niet bij machte om de spanning terug te brengen, United verzuimde zelfs de score uit te breiden. De overwinning brengt de Mancunians op drie punten van Arsenal. De Londenaren hebben echter één duel minder gespeeld. Fulham blijft onderin bivakkeren.