Ronaldo luistert basisplek op met winnend doelpunt

12 mrt 2009, 07:08
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2009, 07:08
Ronaldo kan voorlopig niet meer stuk bij Corinthians. Eén week na zijn officiële rentree op de voetbalvelden maakte de aanvaller in het kader van het Campeonato Paulista zijn tweede doelpunt in vier dagen tijd voor de Timão. Het was uiteindelijk het winnende doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Sao Caetano (2-1).

De voormalig PSV'er kreeg van trainer Mano Menezes zijn eerste basisplaats toebedeeld en beschaamde het vertrouwen niet. Op aangeven van Dentinho maakte hij vijf minuten na rust de 2-1. In de eerste helft verschenen Marcelo Batatais (kopbal) en André Santos (schot van afstand) reeds op het scorebord.

Ronaldo kreeg een kwartier voor tijd een publiekswissel van Menezes en werd door ruim dertigduizend toeschouwers in het Estádio do Pacaembu toegejuichd. Afgelopen zondag maakte de 32-jarige aanvaller in de beladen wedstrijd met aartsrivaal Palmeiras (1-1) met het hoofd de gelijkmaker in de extra tijd.

De Braziliaan was sinds februari 2008 verstoken gebleven van officiële duels. De aanvaller raakte in dienst van AC Milan in het duel met Livorno geblesseerd aan zijn linkerknie en kende na zijn vertrek uit San Siro een moeizame revalidatie. Ronaldo tekende in december een contract voor een jaar bij de Braziliaanse promovendus.