Ronaldo maakt bizar doelpunt: verblinde doelman Mendy kon de bal nooit zien

Jeroen van Poppel22 sep 2023, 23:46
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:32

Cristiano Ronaldo heeft vrijdag met Al-Nassr fantastische zakengedaan in de Saudi Pro League. De 38-jarige steraanvaller maakte in de topper tegen Al-Ahli twee knappe doelpunten met zijn linker en hielp Al-Nassr daarmee aan een spectaculaire 4-3 zege. Het eerste doelpunt van Ronaldo was tamelijk bizar te noemen: doelman Édouard Mendy heeft de bal waarschijnlijk nooit zien aankomen door de rook in zijn strafschopgebied, gecreëerd door de fans in het stadion als sfeeractie voorafgaand aan het duel.

Al-Nassr begon met twee nederlagen dramatisch aan het seizoen en moest vrijdag winnen van concurrent Al-Ahli om in het spoor te blijven bij koploper Al-Ittihad. Al in de vierde minuut werd Ronaldo door sterploeggenoot Sadio Mané in de diepte gelanceerd. Eerstgenoemde verraste voormalig Chelsea-keeper Mendy met een laag schot in de verre hoek: 1-0.

Net als Al-Nassr deed ook Al-Ahli deze zomer enorme investeringen. Franck Kessié, die van Barcelona overkwam, en de van Manchester City overgenomen Riyad Mahrez maakten een doelpunt, maar het was onvoldoende voor een resultaat. Dat kwam mede door Ronaldo, die in de 52ste minuut voor de 4-2 tekende. De voormalig Real Madrid-ster kapte op zeventien meter van het doel een tegenstander uit en schoot opnieuw met links laag binnen. Even later ontbrandde Ronaldo in woede tegen scheidsrechter Anderson Daronco, toen Al-Nassr geen penalty kreeg na een vermeende handsbal.