Ronaldo maakt negentig minuten vol en scoort twee keer

26 mrt 2009, 08:01
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2009, 08:01
Ronaldo heeft een grote stap gezet in zijn terugkeer op de velden. De aanvaller van Corinthians stond woensdag tegen Ponte Preta voor het eerst na zijn rentree negentig minuten op het veld. Dankzij onder meer twee treffers van de oud-PSV'er eindigde het duel om het staatskampioenschap in een puntendeling: 2-2.

Het was voor de 32-jarige Ronaldo alweer zijn vijfde optreden in het tricot van de Timao. Zijn eerste doelpunt, enkele minuten voor rust, was weliswaar vanaf elf meter, maar aan zijn tweede ging goed voorbereidend werk vooraf. Hij nam een voorzet aan, ontdeed zich van zijn opponent en plaatste de bal in de verre hoek.

Ronaldo maakte eerder deze maand als invaller in het bekerduel met Itumbiara zijn rentree op de velden. Daarna verliep alles in sneltreinvaart. Hij maakte in zijn tweede wedstrijd, nota bene tegen aartsrivaal Palmeiras, zijn eerste doelpunt en stond in zijn derde wedstrijd, tegen Sao Caetano, voor het eerst in de basis. Hij scoorde opnieuw.

Met vier doelpunten uit vijf wedstrijden is Ronaldo in ieder geval goed op weg om aan zijn belofte te voldoen. "Ik zit momenteel op 80% van mijn kunnen, maar ik denk dertig keer te kunnen scoren. Het ideale scenario is dat ik elke week een wedstrijd speel, dus min of meer dertig wedstrijden, en dus dertig keer scoor", aldus Ronaldo.