voetbalzone

Ronaldo: 'Mijn lichaam vraagt me om te stoppen'

Matthijs van Laar26 mei 2010, 16:27
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2010, 16:27
Advertentie

Het ziet er naar uit dat Ronaldo Luis Nazario de Lima binnenkort zijn afscheid van het profvoetbal aan gaat kondigen. De oud-spits van PSV verklaarde tijdens een ontmoeting met sponsoren dat zijn lichaam aan rust toe is. De Braziliaan is al sinds 1993 actief op het allerhoogste niveau en won vele prijzen.

/

“Mijn lichaam vraagt me om te stoppen. Ik begin oud te worden”, zei Ronaldo, die nog een eenjarig contract heeft bij Corinthians. De kans lijkt echter aanzienlijk dat hij al eerder zijn afscheid zal aankondigen. De aanvaller onderging in zijn nu zeventien jaar durende carrière talloze zware ingrepen aan met name zijn knie, maar vocht zich keer op keer terug. Op 33-jarige leeftijd lijkt het echter genoeg te zijn geweest.

Ronaldo speelde in de seizoenen tussen 1994 en 1996 voor PSV, waarvoor hij 42 maal scoorde in 45 competitiewedstrijden. Een jaar later trof hij bij Barcelona 34 maal doe in 37 optredens. Vanaf zijn tijd bij Inter kreeg Il Fenomeno voor het eerst serieus te kampen met fysiek leed, waardoor hij in vijf jaar tijd slechts tot 68 competitieduels kwam. Wel scoorde hij daarin 49 maal.

Bij Real Madrid mocht hij zich 89 keer laten bejubelen in 127 wedstrijden. Enigszins op zijn retour haalde AC Milan hem vervolgens terug naar Italië, maar dat avontuur bleek geen onverdeeld succes. Mede vanwege een nieuwe, ernstige blessure aan zijn knie kwam hij daar niet verder dan twintig competitiewedstrijden. Met negen treffers bleek hij het scoren echter nog niet verleerd. Sinds 2009 speelt Ronaldo voor Corinthians.

Bezig met laden …