voetbalzone

Ronaldo ondanks pijntjes vol vertrouwen: ‘Ik wil kampioen worden’

Thijs Post16 jun 2014, 15:06
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2014, 15:06
Advertentie

Maandag komt de beste speler ter wereld voor het eerst in actie op het WK: Cristiano Ronaldo, die de Ballon d’Or in ontvangst mocht nemen, komt met Portugal in actie tegen Duitsland. Het wordt een krachtmeting tussen twee voetbalgrootmachten, die ver kunnen komen in het toernooi. De Duitsers hebben respect voor de tegenstander uit Zuid-Europa, al is sterspeler Ronaldo nog altijd niet honderd procent fit.

voetbalzone

“Ik heb het gevoel dat ik in de beste fase van mijn carrière zit", aldus Ronaldo. "Die lijn wil ik doortrekken en ik wil ervan genieten. Ik hoop kampioen te worden, maar laten we het stap voor stap bekijken. Het is weer een ander toernooi dan dat het was in 2006 en 2010. We hebben veel goede spelers en ik ben ervan overtuigd dat we een goed WK gaan spelen.

“We mogen niet vergeten dat Portugal de nummer vier is op de wereldranglijst”, laat Lukas Podolski, aanvaller van Duitsland, weten via de website van de wereldvoetbalbond FIFA. “Zij hebben Ronaldo en we weten dat hij een wedstrijd in een mum kan beslissen, met een enkel schot. Als wij echter goed spelen, is er geen twijfel over mogelijk dat we in staat zijn om te winnen.”

“Het is ons doel om te beginnen met een overwinning, daarvoor zijn we naar Brazilië gekomen”, gaat de aanvaller van Arsenal verder. “We zijn gegroeid als team en dat willen we laten zien op het WK. We gaan deze wedstrijd in met vertrouwen, overtuiging en kracht en zo willen we ook winnen.”

Bezig met laden …