voetbalzone

Ronaldo schiet met scherp tegen Flamengo maar geniet er niet van

Erik van Dam28 okt 2010, 11:09
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2010, 11:09
Advertentie

Ronaldo liet woensdagavond weer eens zien het scoren nog niet verleerd te zijn. De 34-jarige Braziliaan nam in de Klassieker tegen Flamengo het enige doelpunt voor Corinthians voor zijn rekening, maar meer dan één punt leverde het niet op. Teleurstellend, omdat de kans er lag om koploper Fluminense te achterhalen. Echt blij kon de ex-PSV'er dan ook niet zijn met zijn treffer.

/

Het doelpunt dat Ronaldo na een halfuur spelen fabriceerde, was zijn eerste sinds vijftig dagen. Hij kreeg de bal in het volle strafschopgebied knap aangespeeld en rondde goed af. Voor de topspits van weleer betekende het zijn eerste velddoelpunt van het seizoen; de twee eerdere goals die hij voor Corinthians maakte, kwamen uit strafschoppen. Woensdagavond kwam Flamengo vlak na rust weer terug in de wedstrijd, toen Diogo van dichtbij raak kopte uit een doorgekopte hoekschop.

“Dit is niet waar we op uit waren”, legde Ronaldo na afloop uit. “Helaas kregen we een goal tegen uit een standaardsituatie. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, maar we hebben nagelaten twee punten extra binnen te halen.” Zijn trainer Vanderlei Luxemburgo deelde na de puntendeling een compliment uit aan de routinier. “Hij sloeg direct toe toen we hem één keer op zijn terrein uit het oog verloren.”

Bezig met laden …