Ronaldo scoort vier keer, bereikt mijlpaal en bezorgt Al-Nassr koppositie

Sam Vreeswijk09 feb 2023, 19:40
Laatst bijgewerkt: 09 feb 2023, 19:40

Cristiano Ronaldo heeft donderdagavond een bijzondere avond beleefd. De Portugees wist liefst vier keer te scoren in het competitieduel van Al-Nassr met Al-Wehda en bleef uiteindelijk ook de enige op het scoreformulier: 0-4. Het eerste doelpunt betekende bovendien de vijfhonderdste competitiegoal in de carrière van de 38-jarige aanvaller.

De eerste goal viel na een klein half uur spelen en was het eerste velddoelpunt voor de superster in het shirt van zijn nieuwe club. Abdulrahman Ghareeb gaf een diepe bal op Ronaldo, laatstgenoemde stond net geen buitenspel en kon in de lange hoek doelman Abdulquddus Atiah verschalken. Het tweede doelpunt viel vijf minuten voor rust. Deze keer was het Sami Al-Najei die Ronaldo diep stuurde, en opnieuw faalde hij, oog in oog met Atiah, niet. Doelpunt drie maakte de spits aan het begin van de tweede helft uit een strafschop, en aan de vierde goal ging opnieuw een diepe bal van Ghareeb vooraf.

Vorige week vrijdag maakte Ronaldo al zijn eerste officiële doelpunt voor Al-Nassr. Zijn club kreeg toen tegen Al-Fateh in de blessuretijd van de tweede helft een penalty. Die werd benut door Ronaldo, waarmee hij zorgde voor de 2-2 eindstand. Door de zege op Al-Wehda van donderdagavond mag Al-Nassr zich koploper van de Saudische competitie noemen. De club heeft nu na zestien duels 37 punten; evenveel als nummer twee Al Shabab, maar dat heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Door zijn vier doelpunten staat Ronaldo nu op 503 competitiedoelpunten in zijn carrière. Vijf daarvan maakte hij namens Al-Nassr, terwijl de 196-voudig international in het shirt van Sporting Portugal drie keer doel trof in de competitie. Namens Real Madrid staat de teller op 311 competitietreffers, voor Manchester United scoorde Ronaldo 103 keer in de Premier League en in het shirt van Juventus maakte hij 81 Serie A-goals.