voetbalzone

Ronaldo stopt aan het einde van 2011 met betaald voetbal

Bart Kruyt02 okt 2010, 08:12
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2010, 08:12
Advertentie

Ronaldo is van plan er nog één jaar aan vast te plakken. De inmiddels 34-jarige aanvaller van Corinthians beschikt over een contract dat eind 2011 afloopt en heeft aangegeven dat hij deze verbintenis niet zal gaan verlengen. “In december van volgend jaar zal ik stoppen met betaald voetbal. Mijn lichaam zegt dat het genoeg is geweest”, zei Ronaldo.

/

De drievoudig wereldvoetballer van het jaar hoopt dit seizoen met Corinthians het kampioenschap te winnen en wil vervolgens nog één jaar doorspelen, voordat hij een punt zet achter zijn imposante loopbaan. Ronaldo kampt de laatste tijd steeds vaker met blessures en liet al eerder weten dat zijn lichaam het tijd vond om te stoppen. Nu heeft de Braziliaan een datum geprikt.

“Dit is een moeilijk jaar voor me, omdat ik steeds geblesseerd ben”, zei Ronaldo, die in zijn carrière verder voor PSV, Barcelona, Internazionale, Real Madrid en AC Milan uitkwam. “Mijn lichaam heeft het lastig, maar ik wil nog een jaar volmaken voor de fans van Corinthians. In december van 2011 loopt mijn contract af en dat is een mooi moment om er mee te stoppen.”

Bezig met laden …