voetbalzone

Ronaldo vindt twee keer het net in Vila Belmiro

26 apr 2009, 23:46
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2009, 23:46
Advertentie
Ronaldo blijft maar scoren. De Braziliaanse spits, die bij Corinthians bezig is aan zijn terugkeer in de voetballerij, maakte zondagavond twee doelpunten tegen Santos en bracht zijn totaal daarmee op acht treffers in negen duels. Mede dankzij de goals van Ronaldo staat Corinthians er goed voor in de finale van het lokale staatskampioenschap Paulistão, het opwarmertje van het nieuwe seizoen: 1-3. De return is volgende week.



Ronaldo maakte zijn eerste doelpunt na een klein half uur spelen. De oud-speler van onder meer PSV reageerde attent na een lange pass van achteruit en verschalkte Santos-goalie Fabio Costa met een hard schot. Een kwartier voor tijd verzorgde de spits op schitterende wijze het slotakkoord, door zijn directe tegenstander voorbij te spelen en Costa kansloos te laten met een fraaie lob. Santos gaf zich hierna gewonnen.

“Natuurlijk ben ik blij”, reageerde Ronaldo na afloop van het duel. “Maar het meest belangrijk is dat we hebben gewonnen. Ik maak de doelpunten voor mijn team en we staan er nu goed voor. Nu moeten we ervoor zorgen dat we het volgende week afmaken.” Corinthians, dat nog nooit eerder wist te winnen in het Vila Belmiro, treedt op zondag 3 mei op als gastheer voor Santos. Ronaldo zal naar het duel uitkijken.
Bezig met laden …