voetbalzone

Ronaldo weer afwezig: 'Als het een finale was, had hij gespeeld'

Matthijs van Laar10 mei 2014, 14:10
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2014, 14:10
Advertentie

Cristiano Ronaldo is niet fit genoeg bevonden om zondagavond in actie te komen tegen Celta de Vigo. De Portugese sterspeler van Real Madrid moest zich woensdag na acht minuten laten vervangen tegen Real Valladolid en Carlo Ancelotti neemt geen enkel risico. "Als het morgen een finale was, zou ik hem opstellen, maar dat is het niet", zei hij zaterdag.

voetbalzone

Dat betekent dat Real de titelhoop in leven moet zien te houden zonder de topscorer, die woensdag node werd gemist. Los Blancos kwamen dankzij Sergio Ramos nog wel op voorsprong in Valladolid, maar liepen in de slotfase tegen een dure gelijkmaker aan. Daardoor hebben zowel Barcelona als Atlético Madrid nu betere papieren om La Liga te winnen. Enkel misstappen van die twee ploegen kunnen Real nog helpen.

"We blijven alles geven, want mathematisch gezien kan het nog altijd", verklaarde Ancelotti. "Maar ik wil geen spijt krijgen, dus Ronaldo speelt niet. Volgende week tegen Espanyol doen we weer een nieuwe poging. Raphaël Varane, Pepe, Ángel Di María en Dani Carvajal zijn er ook niet bij. Maar we komen met een elftal dat voor de winst zal gaan. We hebben al veel wedstrijden zonder Cristiano gewonnen."

Bezig met laden …