voetbalzone

Ronaldo werkt tegenstander hardhandig naar de grond op frustrerende avond

Mart Oude Nijeweeme19 apr 2023, 11:21
Laatst bijgewerkt: 19 apr 2023, 11:21
Advertentie

Cristiano Ronaldo en Al-Nassr hebben zichzelf dinsdagavond een bijzonder slechte dienst bewezen in de strijd om de landstitel in Saudi-Arabië. De Portugese sterspeler verloor met zijn ploeg op bezoek bij Al-Hilal en heeft nu een achterstand van drie punten op koploper Al-Ittihad. Laatstgenoemde speelde bovendien een wedstrijd minder. Ronaldo kreeg zelf een gele kaart vanwege een frustratieactie.

Al-Nassr moest winnen van de grote aartsrivaal om zichzelf een goede uitgangspositie te verschaffen met het oog op de landstitel. Voormalig Manchester United-aanvaller Odion Ighalo schoot echter twee keer raak vanaf de strafschopstip en bezorgde de thuisploeg daarmee een 2-0 overwinning. Een treffer van Ronaldo werd om controversiële wijze afgekeurd wegens buitenspel.

Na een klein uur spelen kwam de frustratie bij Ronaldo tot uiting met een worstelpartij. De Portugees werd opgevangen door een tegenstander, waarna hij zijn rechterarm om hem heen sloeg en hem hardhandig tegen de grond werkte. Premier League-scheidsrechter Michael Oliver, die de wedstrijd in goede banen leidde, bestrafte de actie van Ronaldo met geel.

Een kwartier voor tijd dacht Ronaldo bij een 2-0 achterstand de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar werd hij teruggefloten wegens buitenspel. Door de nederlaag is het kampioenschap ver weg voor Al-Nassr. Met nog zes wedstrijden te gaan in de Saudische competitie bedraagt de achterstand drie punten. Koploper Al-Ittihad speelde een wedstrijd minder. Rudi Garcia werd onlangs door de clubleiding op straat gezet.

Bezig met laden …