Rood na tackle op arbiter, maar niet voor de dader

08 jun 2009, 15:18
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2009, 15:18
Ignacio Iglesias Villanueva zal de strijd tussen Tenerife en Xerez niet snel vergeten. De scheidsrechter moest in het beladen duel om promotie naar de Primera División alle zeilen bijzetten om de rust enigszins te bewaren en werd na een klein half uur spelen zelf ook naar de grond gehaald. Villanueva trok rood, maar stuurde zijn persoonlijke aanvaller niet weg. De prent was namelijk voor een andere speler bedoeld.

Het opmerkelijke en ironische incident vond plaats na 28 minuten spelen. Bij een 1-0 voorsprong voor Tenerife dreigde Xerez er uit een tegenaanval razendsnel uit te komen en Ricardo Leon besloot rond de middellijn om in te grijpen. Met een harde tackle haalde hij zijn directe tegenstander naar de grond en was de kans op een counter verloren.

Villanueva zag direct de ernst van de overtreding in en greep naar zijn borstzak om de rode kaart tevoorschijn te toveren. Vlak voordat hij de prent omhoog wilde houden werd hij echter getorpedeerd door een kwade Xerez-speler, die in zijn woede uitgleed en de scheidsrechter meetrok. De tackle op de arbiter werd niet bestraft; Leon kon wel de kleedkamer gaan opzoeken.

Met een man meer slaagde Xerez er in het restant van het duel overigens niet in om een 1-0 achterstand weg te poetsen. Sterker nog; zes minuten voor het einde maakte Juan Francisco Nino en 2-0 van, waardoor Xerez promotie naar het hoogste niveau van Spanje nog niet kon vieren. Aankomende zondag krijgt de ploeg, die nu samen met Tenerife op kop gaat in de Segunda División, een nieuwe kans.