voetbalzone

'Rookie-keeper' beleeft daverend debuut met doelpunt bij Earthquakes

Erik van Dam13 jul 2011, 23:31
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2011, 23:31
Advertentie

De pas 21-jarige David Bingham heeft bij zijn debuut voor San Jose Earthquakes direct een prestatie neergezet, die sommige keepers in twintig jaar nog niet voor elkaar krijgen: scoren. Met wat fortuin lukte het de jonge sluitpost om in het oefenduel met West Bromwich Albion 'collega' Boaz Myhill aan de andere kant van het veld te verrassen met een verre uittrap.

The Baggies reisden duizenden kilometers van Engeland naar de Verenigde Staten voor hun oefencampagne. Op bezoek bij de Earthquakes duurde het echter niet lang, of de Amerikanen pakten al de treffer van de dag mee. Keeper Bingham, voor het eerst bij de selectie gehaald, greep eerst de bal en bedacht daarna of hij zou uitgooien of uittrappen.

Na enige bedenktijd nam hij dan maar een ferme trap en daar had Myhill niet op gerekend. Gehinderd door de zon zag hij de bal te laat aankomen en liet hij zich passeren. Na afloop erkende Bingham in de Amerikaanse media ruiterlijk dat het geen bewussie was. “Ik zag de bal zelfs niet in doel gaan. Ik trapte de bal te hard en besefte dat al snel, dus draaide ik me om richting mijn doel. Tot iedereen plots begon te roepen... soms kan het leuk zijn om geluk te hebben.”

Bekijk hier het doelpunt van David Bingham:

Bezig met laden …