voetbalzone

Rooney blij met wijziging Van Gaal: 'Het is op dit moment beter voor mij'

Matthijs van Laar18 mei 2016, 10:21
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2016, 10:21
Advertentie

Onder Louis van Gaal is Wayne Rooney dit seizoen omgevormd van aanvaller tot middenvelder. Dat deed aanvankelijk de nodige wenkbrauwen fronsen, maar inmiddels wil ook de routinier niet anders meer. Dinsdagavond was hij tegen Bournemouth (3-1) goed voor zijn honderdste goal op Old Trafford, terwijl hij ook de assist leverde bij de goal van Ashley Young.

/

“Soms moet je keuzes maken in je carrière en op dit moment is deze rol beter voor mij”, verklaarde Rooney na afloop in gesprek met de BBC. “Het zou anders kunnen zijn bij de nationale elftal van Engeland, waar ik nog steeds als spits zou kunnen spelen.” Bondscoach Roy Hodgson lijkt daar vooralsnog wel op in te zetten: Rooney werd bij de bekendmaking van de EK-selectie genoemd als aanvaller.

“Roy heeft daar zijn eigen ideeën over. Ik kan voor Engeland op meerdere posities spelen, maar bij Manchester United hoop ik dat ik volgend seizoen weer als middenvelder in actie kom”, aldus Rooney. De aanvoerder speelde dit seizoen 28 wedstrijden voor United, waarin hij goed was voor 8 goals en 6 assists.

Bezig met laden …