voetbalzone

Rooney breekt met winnende treffer Premier League-record Henry

Bart Kruyt17 jan 2016, 16:07
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2016, 16:07
Advertentie

Wayne Rooney is in 2016 geweldig op dreef. De aanvaller van Manchester United scoorde ook op Anfield en heeft nu vijf keer gescoord in de eerste vier wedstrijden van dit kalenderjaar. Met zijn winnende doelpunt tegen Liverpool brak hij een record: Rooney heeft nu de meeste Premier League-doelpunten gemaakt voor één club. De goaltjesdief passeerde Thierry Henry.

voetbalzone

Henry maakte in het shirt van Arsenal 175 competitiedoelpunten en Rooney kwam afgelopen dinsdag tegen Newcastle United al op gelijke hoogte met de Fransman. Zondag wist hij Henry dus te passeren; Rooney staat nu op 176 competitietreffers in de Premier League. De nummer drie van deze lijst is overigens Alan Shearer, met 148 competitiegoals voor Newcastle.

Rooney scoorde zondag voor het eerst sinds januari 2005 (!) weer eens op Anfield en voor United betekende dit het honderdste doelpunt in de thuishaven van de aartsrivaal. Rooney staat nu in totaal (alle competities) op 242 doelpunten voor United en heeft nog maar acht goals nodig om topscorer aller tijden te worden van de Engelse recordkampioen.

Bezig met laden …