voetbalzone

'Rooney is de man die de heethoofden van Tottenham in bedwang houdt'

Matthijs van Laar08 jun 2016, 16:45
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2016, 16:45
Advertentie

Thierry Henry ziet een belangrijke rol weggelegd voor Wayne Rooney als mentor van de Engelse nationale ploeg. De Fransman maakt zich vooral zorgen over het temperament van een aantal jongere Tottneham Hotspur-sterren, zoals Eric Dier, Kyle Walker en Danny Rose. Henry wijst op het duel van the Spurs op Stamford Bridge, waar een 0-2 voorsprong uit handen werd gegeven. Leicester City mocht vervolgens de landstitel vieren.

/

“De spelers van Tottenham toonden in die wedstrijd tegen Chelsea iets wat ik nog niet van ze kende”, zegt Henry in de Daily Mirror. “Ze waren gestrest en zenuwachtig. Misschien, als ze in een nieuwe situatie terechtkomen, speelt dat opnieuw op. Dan is Rooney de man die de gemoederen tot bedaren kan brengen”, denkt de oud-spits van Arsenal.

De aanvoerder van the Three Lions stond in het verleden ook te boek als heethoofd, maar dat scherpe randje lijkt er nu van af. “In 2006 werd hij tegen Portugal met rood weggestuurd, dus hij weet wat het is. Het is de reden dat Engeland niet zonder Rooney kan. Omdat een paar jongens van Tottenham mogelijk hun beheersing verliest als er echt iets op het spel staat.”

Bezig met laden …