voetbalzone

‘Rooney? Waarde van een auto is ook gebaseerd op het aantal kilometers’

Peter Nusselder06 sep 2014, 17:40
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2014, 17:40
Advertentie

Na het vertrek van Nemanja Vidic bij Manchester United en het afzwaaien van Steven Gerrard als international is Wayne Rooney de aanvoerder van zowel zijn club als het Engels elftal, maar voormalig Liverpool-verdediger Jamie Carragher vraagt zich af of de aanvaller niet over zijn hoogtepunt heen is.

voetbalzone

De 36-jarige Engelsman, die samen met Rooney in de nationale ploeg speelde, weet niet of de aanvaller zich nog zal verbeteren. “De vraag is: hebben we het beste van hem al gezien?”, stelt Carragher in zijn column in de Daily Mail. “Rooney is 28, normaal gesproken zouden zijn beste jaren nu moeten aanbreken. Maar Wayne is anders. Hij debuteerde al op zijn zestiende in de Premier League.”

“Hij toonde toen aan een exceptioneel talent te zijn, maar het hield ook de mogelijkheid in dat hij vroeg zou pieken. Zijn statistieken passen bij spelers die de dertig al even gepasseerd zijn”, vervolgt Carragher. “Denk er maar over na: de waarde van auto’s wordt ook gebaseerd op het aantal kilometers dat ze gereden hebben, niet op hun nummerplaat”, geeft de 38-voudig Engels international aan.

“Hij speelt al twaalf jaar op het hoogste niveau, dat laat zijn sporen na. Kun je je voorstellen dat je al sinds je achttiende je clubteam én de nationale ploeg moet dragen? Die druk eist zijn tol. Vat dit overigens niet op als kritiek op Wayne, zo is het niet bedoeld. Hij zal nog altijd van waarde zijn voor het Engels elftal, alleen is het niet meer zo spectaculair als tien jaar geleden”, meent Carragher.

Bezig met laden …