voetbalzone

Rooney wil eervolle dubbelrol: ‘Ik zou het met beide handen aangrijpen’

Peter Nusselder12 mrt 2014, 10:20
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2014, 10:20
Advertentie

Als het aan Wayne Rooney ligt, is hij na komende zomer aanvoerder van zowel zijn club Manchester United als van de nationale ploeg van Engeland. De aanvaller hoopt dat hij op Old Trafford de opvolger wordt van Nemanja Vidic, die na dit seizoen vertrekt naar Internazionale. Bij het Engels elftal is het de vraag of captain Steven Gerrard na het WK in Brazilië nog beschikbaar blijft als international.

voetbalzone

Bij Man United droeg Rooney de aanvoerdersband al eens. “Ik heb het een paar keer gedaan, en als de trainer het me zou vragen zou ik er geen probleem mee hebben om de nieuwe captain te zijn”, laat de aanvaller weten in clubmagazine Inside United. “Ik zou het met beide handen aangrijpen”, benadrukt Rooney. “Maar het is aan de coach, hij is degene die moet bepalen wie de juiste persoon is om het team te leiden.”

Bij de nationale ploeg zal veel afhangen van de beslissing die Liverpool-middenvelder Gerrard neemt; zet de routinier na het WK een punt achter zijn interlandcarrière of niet? “Dat weet hijzelf alleen”, zegt Rooney. “Het zou een grote eer zijn om de aanvoerder te worden van mijn land, maar ook hier geldt weer dat het aan de bondscoach is. En ik weet zeker dat hij verschillende kandidaten heeft.”

Bezig met laden …