voetbalzone

Roorda verlaat Nederland en speelt komend seizoen in Champions League

Daniel Cabot Kerkdijk20 jul 2011, 06:10
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2011, 06:10
Advertentie

Geert-Arend Roorda gaat in België aan de slag, zo meldt De Telegraaf woensdag. De 23-jarige middenvelder van sc Heerenveen vertrekt met onmiddellijke ingang naar Standard Luik. Speler en club bereikten overeenstemming over een meerjarige verbintenis, terwijl de Friese Eredivisionist en Standard het, in twee instanties, eerder al eens werden over de transfersom. Alleen een medische keuring scheidt Roorda en Standard nog van een verbintenis.

/

Standard, dat afgelopen seizoen net naast de landstitel greep, meldde zich afgelopen weekeinde in Heerenveen voor Roorda. De Friezen veegden het eerste bod echter van tafel. Een tweede poging had wel succes, waarna de noorderling zelf ook snel een akkoord bereikte. Bij de transfer was haast geboden, omdat de Luikenaars voor maandag de spelerslijst voor de voorronde van de Champions League moeten inleveren.

Roorda heeft een apart seizoen achter de rug. In het eerste half jaar had hij bij Heerenveen een moeizame relatie met Ron Jans en kwam hij weinig aan spelen toe. Op huurbasis voor Excelsior maakte hij liefst negen doelpunten in vijftien duels. Roorda werd vervolgens met FC Twente, Feyenoord en FC Utrecht in verband gebracht en was volgens de ochtendkrant ook bij Ajax in beeld als opvolger van de naar Spartak Moskou vertrokken Demy de Zeeuw.

Bezig met laden …