voetbalzone

‘Rosell stak veertig miljoen euro van Neymar-transfer in eigen zak’

Daniel Cabot Kerkdijk09 dec 2013, 18:00
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2013, 18:00
Advertentie
/

Sandro Rosell is er maandag van beschuldigd dat hij inzake de transfer van Neymar een bedrag van liefst veertig miljoen euro in eigen zak heeft gestoken. De beschuldigingen jegens de voorzitter van Barcelona komen van Jordi Cases, die deel uitmaakt van het collectief ‘Consulta Qatar’ en in het verleden heeft geprobeerd om aan de presidentsverkiezingen deel te nemen. Cases is van plan een rechtszaak te beginnen, tot verbijstering van de Spaanse topclub. "Dit is ongegrond, het beschadigt het imago van de club", zo reageerde een zegsman van de Catalanen.

Officieel ging Neymar afgelopen zomer voor een bedrag van 57,5 miljoen euro van Santos naar Barcelona. Liefst 40 miljoen euro ging naar het bedrijf N&N (Neymar en Neymar), dat eigendom is van Neymar zelf en diens vader. Beiden hadden de onderhandelingsrechten. Het resterende bedrag, 17,5 miljoen euro, werd naar de bankrekening van Santos overgemaakt. Cases, die socio van Barcelona is, zet vraagtekens bij de betaling van een bedrag van 40 miljoen euro en vroeg de club meermaals om een overzicht van de cijfers. Die kreeg hij echter niet en zodoende kiest Cases voor de gerechtelijke weg.

Cases beschuldigt Rosell van het onrechtmatig opeisen van een bedrag van 40 miljoen euro. Zowel Rosell als rechterhand Josep Maria Bartomeu heeft de afgelopen maanden altijd geheimzinnig over de transfer van Neymar gedaan. Beiden deden beroep op een vermeende zwijgclausule in het contract van de Braziliaans international. Naast een betaling van 57,5 miljoen euro voor de komst van Neymar betaalde Barcelona ook 7,9 miljoen euro voor een eerste optie op drie talenten van Santos. Verder werden twee onderlinge oefenduels overeengekomen, waarvan een reeds is gespeeld.

Bezig met laden …