Rosenborg-duo krijgt lachers op de hand met mislukte synchroon-omhaal

Erik van Dam30 nov 2011, 11:09
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2011, 11:09

Een omhaal proberen is één, een omhaal ook daadwerkelijk succesvol afronden is twee. Mushaga Bakenga en Jonas Svensson, twee spelers van het Noorse Rosenborg BK, probeerden tegen Viking beiden in de spotlights te treden met een omhaal. Helaas voor het duo faalde het jammerlijk in die opzet. Fraaie beelden en lachende gezichten leverde het wél op.

Bij een stand van 1-1 in de wedstrijd tussen de nummers drie en elf van de Tippeligaen kwam er vanaf de rechterflank een voorzet richting het zestienmetergebied. Bakenga en Svensson hadden allebei hetzelfde doelpunt voor ogen en lieten zich vallen om de bal acrobatisch binnen te trappen langs doelman Rune Jarstein van Viking. In de herhaling is prachtig te zien hoe de omhalen synchroon lopen, maar beiden mislukken.

Overigens werd de misser van Bakenga en Svensson Rosenborg niet fataal. Na rust vergrootte John Chibuike de voorsprong alsnog tot 2-1 en tien minuten daarna, nadat Viking de stand weer gelijk had getrokken, kwam Bakenga alsnog op het scorebord met het winnende doelpunt in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.