voetbalzone

Rosenborg meldt akkoord met AZ over Henriksen

Erik van Dam29 aug 2012, 12:25
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2012, 12:25
Advertentie

Rosenborg BK en AZ zijn het eens geworden over de transfersom van Markus Henriksen. De Noorse topclub laat woensdag een statement uitgaan waarin dat het bevestigt. Volgens Rosenborg zal de twintigjarige Henriksen woensdag nog afreizen naar Alkmaar voor de medische keuring en de persoonlijke onderhandelingen. Met zijn komst troeft AZ menig club af die ook interesse had in de middenvelder.

/

De voorbije periode werd Henriksen al aan tal van andere clubs gelinkt, waaronder PSV en Anderlecht. Niemand werd echter concreet voor de middenvelder, totdat AZ de afgelopen dagen serieus werk van hem begon te maken. Maandag was er nog sprake van een gat tussen vraag en aanbod, maar de Noren laten nu weten dat zij Henriksen verkopen aan de Eredivisionist.

“Dit betekent dat Henriksen niet met ons mee zal doen tegen Legia Warschau”, geeft sportief directeur Erik Hoftun aan op de clubwebsite. Henriksen wordt AZ's zesde aanwinst voor dit seizoen. Viktor Elm, Yves De Winter, Donny Gorter, Mikhail Rosheuvel en Steven Berghuis gingen hem al voor als nieuwelingen. Daar tegenover stond de aftocht van onder anderen Rasmus Elm, Brett Holman, Simon Poulsen, Niklas Moisander, Ragnar Klavan, Milano Koenders en Charlison Benschop.

Trainer Gertjan Verbeek van AZ wilde de transfer desgevraagd nog niet bevestigen. "Er moet nog wel wat water door de Rijn voordat het rond is. Bovendien neem ik aan dat hij eerst ook nog een gesprek met mij wil hebben voordat hij tekent bij AZ. Anders kan hij gelijk beter terug naar Noorwegen gaan, haha", sprak Verbeek aan De Telegraaf.

Bezig met laden …