voetbalzone

Rosenborg vindt in Hamren nieuwe trainer

28 dec 2007, 14:27
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2007, 14:27
Advertentie
Het Noorse Rosenborg heeft een nieuwe trainer gevonden. De Zweed Erik Hamren is aangesteld om de Noorse grootmacht aan nieuwe successen te helpen. Hamren begint op 1 juni aan zijn nieuwe baan.

De vijftigjarige Hamren staat momenteel nog onder contract bij het Deense Aalborg, dat de oefenmeester in eerste instantie aan zijn contract hield. De aantrekkingskracht van Rosenborg zorgde er echter voor dat Hamren niet meer kon blijven. De Noren kochten het contract van Hamren af en zien de coach in de zomer komen.

"Ik heb er ontzettend veel zin in", sprak Hamren op de officiële website van Rosenborg. "Dit voelt erg goed. Het is een geweldige uitdaging om bij deze grote club aan het werk te gaan. Rosenborg is een absolute topclub en ik hoop hier successen te kunnen boeken."

Rosenborg is veruit de meest succesvolle club in Noorwegen. De club werd al twintig maal landskampioen, waarvan dertien op rij (van 1992 tot 2004). Vorig seizoen verliep echter teleurstellend. De ploeg werd vijfde, waarna coach Knut Toerum vertrok. Momenteel is Trond Henriksen aan het werk als interim-trainer.
Bezig met laden …