voetbalzone

Rossini wellicht toch mee naar Spelen

24 jul 2008, 15:36
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2008, 15:36
Advertentie
De kans is groot dat aanvaller Giuseppe Rossini van KV Mechelen alsnog wordt toegevoegd aan de selectie van België voor de Olympische Spelen van Peking. Kevin Mirallas sukkelt met een blessure en raakt waarschijnlijk niet tijdig fit.

"Bij de start van de voorbereiding op de Spelen bleek Kevin last te hebben van een letsel aan de voorkant van het bovenbeen", vertelde bondscoach François de Sart donderdag aan de Belgische media. "Afgelopen zaterdag kreeg hij een nieuwe pijnscheut op dezelfde plaats. Kevin onderging vanmorgen een scan in een ziekenhuis in Mechelen. De uitslag is mij nog niet bekend. "

"Wij hebben uit voorzorg beslist om Giuseppe opnieuw aan de groep toe te voegen", vervolgt De Sart. "Uiteraard hangt alles af van de blessure van Kevin, maar de kans is zeer reëel dat Rossini aan de effectieve selectie wordt toegevoegd. Zelfs indien Mirallas toch zou meegaan, overwegen wij om ook Rossini als reserve mee te nemen, zodat wij 21 spelers ter plaatse ter beschikking zouden hebben. De beslissing daarover valt later."

AZ is hofleverancier van de olympische Rode Duivels met drie spelers: Sebastien Pocognoli, Maarten Martens en Moussa Dembélé. Ajax levert twee spelers met Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen, terwijl FC Groningen Sepp De Roover afstaat.
Bezig met laden …