voetbalzone

Routinier Kanu wil ondanks degradatie bij Portsmouth blijven

Bart Kruyt08 jun 2010, 11:43
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2010, 11:43
Advertentie

De fans van de in zowel financiële als sportieve problemen verkerende Engelse club Portsmouth lijken zich geen zorgen te hoeven maken over het al dan niet vertrekken van spits en publiekslieveling Nwankwo Kanu. De oud-Ajacied is, ondanks de degradatie van de tegen een faillissement knokkende club, bereid bij Portsmouth te blijven.

/

"Geld is voor Nwankwo nooit een drijfveer geweest. Het is de liefde voor het spelletje", claimt zaakwaarnemer Samuel Okoronkwo in de Engelse krant Portsmouth Today. "Als we een akkoord bereiken, wil Nwankwo graag blijven. Hij heeft altijd op het hoogste niveau gespeeld, maar staat open voor een lagere divisie."

Sinds 1998 komt Kanu (33) uit in de Premier League. Na zes seizoenen voor Arsenal te hebben gespeeld, verkaste de boomlange aanvaller naar West Bromwich Albion. Inmiddels heeft hij er vier seizoenen als speler van Portsmouth opzitten. In die vier jaargangen kwam de international van Nigeria niet verder dan vijftien competitietreffers voor de club, die dit seizoen degradeerde naar de één na hoogste divisie van Engeland.

Bezig met laden …