Royal Antwerp FC verliest topper van Anderlecht ondanks goal Gyrano Kerk en assist Vincent Janssen

Sam Vreeswijk04 aug 2024, 15:29
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2024, 15:41

RSC Anderlecht heeft de topper tegen Royal Antwerp FC zondagmiddag gewonnen: 1-2. Door een eigen doelpunt van doelman Senne Lammens en een treffer van Majeed Ashimeru trok de ploeg uit Brussel uiteindelijk aan het langste eind, ondanks een tegentreffer van Gyrano Kerk.

Aan beide kanten stonden er flink wat voormalig Eredivisionisten op het veld. Bij thuisploeg Antwerp waren dat Toby Alderweireld, Kerk, nieuweling Tjaronn Chery en Vincent Janssen.

Aan de kant van Anderlecht mochten onder meer Jan Vertonghen, Mats Rits, Andreas Dreyer en Kasper Dolberg het vanaf de eerste minuut laten zien.

Halverwege de eerste helft kwam Anderlecht op voorsprong. Dolberg probeerde het van dichtbij, en in eerste instantie bracht Lammens redding. In een poging de stuiterende bal vervolgens nog voor de doellijn weg te halen, tikte de doelman hem juist binnen met zijn hand: 0-1.

Tien minuten later viel de gelijkmaker. Janssen gaf de bal laag voor, waarna Kerk alle tijd en ruimte had om de 1-1 binnen te schuiven. Zijn eerste treffer van het nieuwe seizoen.

Toch zou Anderlecht er uiteindelijk met de drie punten vandoor gaan. Chery leed balverlies op het middenveld, en in de persoon van Majeed Ashimeru profiteerde Anderlecht daar optimaal van: 1-2.

Zo staat Anderlecht voorlopig tweede in de Jupiler Pro League, met zes punten uit twee duels. Antwerp, dat drie punten heeft, bezet de zevende plek.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!