voetbalzone

Ruben van Bommel krijgt er plots twee opties bij in absolute Nederlandse top

Noel Korteweg06 mei 2023, 16:00
Laatst bijgewerkt: 06 mei 2023, 16:00
Advertentie

Ruben van Bommel, de jongste zoon van Mark van Bommel, staat in de belangstelling van Feyenoord en PSV. Dat meldt De Telegraaf zaterdagmiddag. De koploper en nummer twee van de Eredivisie zouden geïnformeerd hebben naar de diensten van de achttienjarige vleugelspeler van MVV Maastricht.

Het was al bekend dat ‘meer dan de helft van de Eredivisie’ interesse had in Van Bommel. Onder meer AZ, Vitesse, FC Twente en FC Utrecht zouden belangstelling hebben. Ook clubs uit de Serie A, LaLiga en subtop van de Bundesliga hebben zich inmiddels gemeld, zo schrijft De Telegraaf. De situatie van Van Bommel is enigszins opvallend te noemen, daar hij geen contract heeft bij MVV.

De aanvaller begon het seizoen met invalbeurten en zonder contract, waarna hij na een paar goede wedstrijden toch een overeenkomst kreeg aangeboden. Die besloot hij niet te tekenen. Toch wil Van Bommel wel dat MVV wat zal overhouden aan een transfer. Daardoor is volgens betrokken partijen het meest logische scenario dat hij een contract tekent waarin afspraken staan vermeld over een vertrek, waar hij waarschijnlijk snel gebruik van zal maken.

Van Bommel speelde in de jeugd van SV Meerssen, PSV en MVV, alvorens hij bij laatstgenoemde club in augustus 2022 zijn officiële debuut in het eerste elftal maakte. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de basiself van de huidige nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen staat de teller op 31 officiële wedstrijden voor Van Bommel, waarin hij veertien keer scoorde en vijf keer als aangever fungeerde.

Bezig met laden …