Rudolf en Koman schieten Hongarije naar nipte driepunter op Moldavië

Daniel Cabot Kerkdijk07 sep 2010, 22:30
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2010, 22:30

Hongarije heeft de eerste punten in de EK-kwalificatiecyclus binnen. Na de 2-0 nederlaag van afgelopen vrijdag in en tegen Zweden was de ploeg van bondscoach Sándor Egervári dinsdagavond voor eigen publiek te sterk voor Moldavië. Het onderlinge krachtsverschil was echter minimaal: 2-1.

/

Na een doelpuntloze eerste helft opende Gergely Rudolf de score. Na een corner van links kwam de afgevallen bal net buiten het strafschopgebied in het bezit van de aanvaller. Zijn eerste poging werd nog geblokt, maar zijn tweede uithaal was te machtig voor doelman Stanislav Namasco: 1-0.

Vladimir Koman verdubbelde de score een kwartier later. Na een goede tackle van Zoltan Gera schoot de middenvelder de bal precies in de linkerhoek: 2-0. Alexandr Suvorov zorgde in de 79ste minuut voor de aansluitingstreffer en daarmee een spannende slotfase, maar het bleef bij 2-1.